ارسال به دوستان نسخه چاپی
چهارشنبه، ۹ مهر ۱۳۹۳ -


  
چینی
بطورکلی کلمه چینی درزبان فارسی به معنی کلیه ظروف صادرشده ازکشورچین بکار می رفته است . ایران در دوران صفویه قرن نوزده و هیجده میلادی خود تولیدکننده و صادر کننده ظروف چینی به اروپا بوده است .

شناخت مردم و ازجمله مسافرین و میهمانان هتل ها و رستوران ها در باره مرغوبیت اجناس و کالایی که خریداری می کنند جنبه علمی تر و روشن بینانه به خود گرفته . خدمات و سرویس های ارائه شده از سوی این مراکز هم بخوبی می تواند بصورت معرف و نشانگری از پایه مرغوبیت و پسندیدگی آنها شناخته شود. وسایل و تجهیرات کاربردی هتل ها و رستوران ها از سالها پیش به این سوی به یک حال نمانده و هرسال انواع جدیدی از آنها وارد بازار مصرف می گردد نو شدگی ها خود به افزایش سطح توقع و تمایل مردم به استفاده ازامکانات جدید می افزاید.به همین منظوردرمقاله زیرچگونگی  تولید چینی و ویژگی چینی هتلی را برای آشنائی هتلها و رستورانها شرح می دهیم .

بطورکلی کلمه چینی درزبان فارسی به معنی کلیه ظروف صادرشده ازکشورچین بکار می رفته  است . ایران در دوران صفویه قرن نوزده و هیجده میلادی خود تولیدکننده و صادر کننده ظروف چینی به اروپا بوده است .

ظروف چینی در هتل رستوران یکی از وسایل پرمصرف است که استهلاک بسیار بالای دارد ،ظروف چینی  هتلی دارای تنوع شکل و طرح بوده و باکیفیت بالایی تهیه می گردد. یکی از ویژگیها ی مهم در هتل رستوران ها جهت سرویس دهی مناسب انتخاب نوع ظروف غذا خوری است که  علاوه بر زیبائی مقاوم در برابر ضربه باشد که باعث افزایش طول عمر مفید آن خواهد گردید . در هتل ها و رستوران ها چینی سفید ، ساده و بدون طرح با آرم مشخصه مورد استفاده قرار می گیرد که آرایش صحیح آن در روی میز رستوران ضمن  زیبائی زیادی که به محیط خواهد داد اشتها آور نیز می باشد ،اگر رستورانی هر قدر مجلل باشد وبهترین غذا را ارائه دهد چنانچه ظروف مناسبی  انتخاب نکند از نظر زیبائی ، اندازه  و از نظر ظرف مخصوص برای هر غذای بخصوص (مثلا بستی را در پیش دستی سرو کنند) کیفیت مطلوبی نخواهد داشت زیرابخشی از کیفیت رستوران به انتخاب نوع ظروف است . ظروف چینی  با قیمت بسیار بالا تهیه می شود و همیشه در معرض خطر شکستن می باشد ، خریداران باید موقع خرید و انتخاب ظروف دقت کنند که ظروفی که سفارش داده اند یا خریداری می کنند برای چه غذائی در نظر گرفته اند؟آیا سایز( ابعاد )آن درست انتخاب شده ؟ آیاویژگی های چینی درجه یک  در نظر گرفته شده است؟آیا چینی ساخته شده  مقاوم است ؟ طراحی آنها برای هتل مناسب است ؟و

ویژگی های ظروف چینی به عواملی بستگی دارد و چینی  هتلی بهتر است از نوع ساده و بدون گل و حاشیه استفاده شود برای انتخاب ظروف لازم است اطلاعاتی در مورد این محصول داشت که بتوان چینی با زیبائی ، دوام ، استحکام و کیفیت مناسب انتخاب نمود .

 ساخت ظروف چینی با کیفیت بالا و استاندارها ، ویژیگی چینی درجه یک در هتل رستوران ،آزمون چینی ، ویژه گی چینی درجه یک در هتل رستوران به شرح زیر است .

مواد اولیه تشکیل دهنده چینی :

کائولین  ، فلد سپار ، سیلیس ، بال کلی ، دولومیت ، کربنات کلسیم ، تالک ، اکسید روی

پروسه ساخت :

انتخاب مواد اولیه معدنی بال میل نمودن مواد اولیه و تهیه دوغاب از آن - تهیه کیک توسط دستگاه فیلتر پرس تهیه کالباس توسط دستگاه اکسترودر فرم دهی قطعات توسط دستگاه فرمینگ خشک کردن قطعات ارسال قطعات به کوره بیسکویت با درجه حرارت C 1000 -900   - لعاب زدن قطعات بیسکویت پس از خروج از کوره بیسکویت (در این مرحله رنگ انتخابی یا دلخواه که مایل هستند لعا ب می زنند ) ارسال قطعات بیسکویت لعاب خورده به کوره لعاب با درجه حرارتC1400وسیکل 28 ساعت کنترل کیفی قطعات به درجه 1و2و3   - دکور قطعات با عکس برگردان ( یا آرم هتل،رستوران )   ارسال قطعات دکور شده به کوره با درجه حرارتC 900850   - کنترل نهائی قطعات پس از خروج از کوره دکور و بسته بندی

ویژه گی های چینی سخت

انواع چینی                                     پخت بیسکویت                                    پخت لعاب

سفال                                             C  1000 950                                    ----         

چینی  ( زجاجی)                              C   1200 -1100                                 1100 -1000  

چینی نرم                                       C 1000 900 C                                  1300  -1200

پرسلان سخت (هارد پرسلان )        C 1000 900                                  C 1410-1350

چینی استخوانی                              C 1300                                            C 1100

سفال وسرامیک یک پخت دارند زیرا توجیه اقتصادی برای دوبار پخت ندارد

درپخت مرحله اول چینی شکل داده شده رابیسکویت می نمایندبخاطراینکه بعدازپخت حالت ترد گرفته شود

 مهم ترین خاصیت بیسکویت آن است که جذب آب دارد و از همین حالت استفاده می شود که موقع لعاب دادن لعاب را بخودبگیردوفاکتور تشکیل دهنده ذخامت لعاب همین جذب آب بیسکویت می باشدوبهترین این است که تا 24% جذب آب داشته باشدکه به پخت کوره و خواص مواد اولیه مصرفی بستگی دارد .

در مرحله دوم پخت که پخت اصلی می باشد بعد از لعاب خوردن مجدا وارد کوره لعاب می شود و از زمانیکه وارد کوره می شود 5 مرحله طی می شود

  • منطقه پیش گرم کن                                        C 300       تا 200      درجه
  • اکسیداسیون                                              C      1150     تا 1000     درجه      
  • منطقه احیا ء یا جهنم                                       C 1410      تا 1350     درجه  
  • منطقه خنثی                                                           0 
  • منطقه خنک کننده

نهایت از کوره که بیرون می آید زیر 150 درجه می باشد

آزمون در رابطه با چینی سفید خروجی از کوره  لعاب  ( محصول نهائی)

  • آزمون مقاومت درمقابل ضربه به ازاء هرمیلیمترضخامت 22 % کیلو گرم نیرو برسانتی متر مربع مقاومت داشته باشد 
  • آزمون سختی با استفاده ازکانی آپاتیت  با سختی 5 موس وکشیدن آن به روی محصول هیچ خط وخراشی نیافتد .
  • مقاومت در برابر تغییر دما تا C 200 180  درجه باشد
  • جذب آب بدنه پس از پخت لعاب صفرباشد
  • پایداری و مقاوم در مقابل مواد شیمیائی
  • مقاوم در برابر تغییر رنگ و آتش سیگار

محصولات هارد پرسلان دارای سختی با لای شفافیت و سفیدی با لای لعاب میباشد و در نوع هتلی به دلیل ضخامت لبه های آن مقاوم در مقابل ضربه بیشتر است و قابل استفاده در فر ، آون، میکروویو ، ظرف شوئی  می باشد .

ویژ گی چینی درجه یک  برای هتل ورستوران

 دفرمه نباشد

  • لب کلفت داشته باشد
  • مقاوم دربرابر ضربه  ( به ازاء هر میلی متر ضخامت 22% کیلو گرم نیرو بر سانتی مترمربع )
  • مقاوم در برابرتغییر رنگ و آتش سیگار .
  • مقاوم در مقابل تغییر ناگهانی دما 200 180  درجه سانتی گراد
  • وزن  منا سب هر قطعه (سبک تر)
  • شکل هندسی مناسب برای موارد مصرفی خاص
  • ضد خش بودن
  • پایداری دربرابر  مواد شمیائی
  • شفاف و سفید بودن لعاب
  • جلای لعاب
  • سطح صاف و صیقلی (یکدست بدون موج)
  • جذب آب صفر (در حالت چینی )
  • قابل استفاده در فر، آون ، میکرو ویو ، ظرف شوئی .
  • بهتر است نوعی انتخاب شود یا طراحی شود که بتوان تعداد زیادی را روی هم قرار داد بخصوص فنجان ها                                         

 چینی و بلور :

ظروف چینی و بلورهای که برای استفاده در هتل انتخاب می شود، باید از نوع با دوام انتخاب گردد و در عین حال زیاد سنگین نباشد ، طرح ظرفها جالب و زیبا باشد و بتوان آنها را کاملاً تمیز نگهداشت. تعداد لوازم بستگی به تعداد مشتریان و میزان کار هتل دارد . البته به این ترتیب که باید سه برابر تعداد مشتریان ، ظرف خریداری شود فنجانها و لیوانها باید شش برابر باشد. به علاوه لیوانهایی که خریداری می شود نباید زیاد ضخیم، سنگین و ناخوشایند باشد

وبلاگ پرسلانس ۲۹ بهمن ۱۳۸۶ ۱۰:۰۴
 نظر بازدید کنندگان محترم  

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
عنوان : *
تو ضیحات :
*
* :  ضروری

 

صفحه نخست | اخبار صنایع کانی غیر فلزی | تازه های علمی | صنایع | خبرگان و متخصصین  | صنایع کانی غیر فلزی در بورس | فرصت های سرمایه گذاری | کتب، نرم افزار و نشریات | تاریخ هنر شیشه و سرامیک  | سمینارها و نمایشگاهها | مناقصات داخلی | قوانین و مقررات | فرهنگ واژه ها | گالری عکس | استانداردها | اطلاعات بازار | بانک اطلاعات سیمان | بانک اطلاعات  | بانک اطلاعات شیشه | تولید کنندگان سیمان | خدمات RSS | تولید کنندگان شیشه | بانک اطلاعات کارجویان  | امکانات ویژه  | درج اطلاعات شرکتها
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام